1. konferencija o mucanju
ISAD 2009 PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 14 Listopad 2009 09:41

Ove godine 22. listopada - Međunarodni dan svjesnosti o mucanju (ISAD) obilježava se pod motom "Mucanje: Više od zapletenog jezika".

Cilj ISADa je podizanje zajedništva između logopeda i klijenata, koji uče i dijele, potiču i educiraju jedni druge i opću javnost o utjecaju mucanja na živote pojedinaca.

U ožujku ove godine Hrvatski sabor usvojio je prijedlog Hrvatske udruge za pomoć osobama koje mucaju "Hinko Freund" te ove godine po prvi put u Hrvatskoj ovaj dan obilježavamo kao "Dan svjesnosti o mucanju u Hrvatskoj".

Od 1. listopada, kao i svake godine, postavljena je online konferencija na http://www.mnsu.edu/comdis/isad12/isadcon12.html
Ovu konferenciju već dvanaestu godinu za redom povodom ISADa postavlja Judith Kuster. Konferencija je namijenjena ljudima koji mucaju, njihovim obiteljima, poslodavcima, stručnjacima koji rade s osobama koje mucaju i studentima. Na konferenciji su postavljeni radovi koji pokrivaju različite teme vezane za fluentnost i poremećaje fluentnosti govora, kao i "Ovdje je profesor" - stranica na kojoj se nekolicini sveučilišnih profesora iz područja poremećaja fluentnosti mogu postavljati pitanja. Sudionici ovogodišnje konferencije odražavaju interese 70 stručnjaka i korisnika koji predstavljaju dvanaest zemalja s pet kontinenata. Svaki od postavljenih radova moguće je komentirati i postaviti pitanja autoru te do 22. listopada na istim stranicama potražiti njihove odgovore.

Hrvatska verzija ISAD plakata može se preuzeti sa HF ili ISAD online conference stranica, a oni koji žele printane prave velike plakate moći će ih preuzeti od ponedjeljka, 19.10. u prostorijama Logopedskog centra, Udbinska 16, ili u KDB. Za više informacija javite se na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
Ovdje možete preuzeti i naš ISAD letak, a moći će se dobiti i slijedeći tjedan u LCu i KDB. Također, ovdje možete preuzeti izjavu povodom ovogodišnjeg ISADa.

Ažurirano Srijeda, 14 Listopad 2009 10:01
 

Kontaktirajte nas

Najave

Nadolazeći skupovi

Baner
Baner
Baner
Baner

Sponzori

Baner