1. konferencija o mucanju
Međunarodni dan svjesnosti o mucanju 2006. PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 28 Ožujak 2008 22:54
Međunarodni dan svjesnosti o mucanju (MDSM) obilježava se 22. listopada od 1998. godine na inicijativu Michaela Sugermana s ciljem upoznavanja javnosti o problemu mucanja te poštivanja ljudskih različitosti. Moto ovogodišnjeg MDSM-a je "Razgovarajte s nama, a ne o nama". Ove je godine Hrvatska udruga za pomoć osobama koje mucaju "Hinko Freund" bila vrlo aktivna u obilježavanju Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju koji se već sedmi put održava u Hrvatskoj.
Ovogodišnji Međunarodni dan svjesnosti o mucanju bio je vrlo dobro medijski popraćen. O mucanju se u dva navrata govorilo na nacionalnoj televiziji. U utorak, 17. listopada, tijekom desetak minuta emisije "Život uživo" (HRT1) razgovaralo se o dostupnosti logopedske pomoći kod svih govorno - jezičnih poremećaja, a najviše kod djece i odraslih koji mucaju. Dan kasnije, 18. listopada, mucanje je bilo tema polusatne emisije "Sasvim obični ljudi" (HRT2). U emisiji su gostovali predsjednica Udruge Suzana Jelčić - Jakšić, djevojčica koja muca, njezina majka i učiteljica, te odrasla osoba koja muca - član Udruge "Hinko Freund".
Osim na nacionalnoj televiziji o mucanju se govorilo u nekoliko radio emisija - na Hrvatskom katoličkom radiju u polusatnoj emisiji te na Radio Sljemenu i Radio Vinkovcima, a pisalo se i u "Vjesniku" i "Večernjem listu".
Kao i svake godine, naš stalni suradnik Danko Jakšić osmislio je plakate koji su postavljeni u mnogim zdravstvenim ustanovama, vrtićima, školama i drugim javnim ustanovama.
Obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju okončano je izložbom crteža mucanja djece i mladih u Centru mladih Ribnjak. Izložba je organizirana u suradnji s Klinikom za dječje bolesti Zagreb. Crteži su nastali u sklopu dijagnostičkih i/ili terapijskih postupaka pa je 55 izlagača imalo priliku upoznati se i razmijeniti svoja iskustva, družiti se s roditeljima, prijateljima, logopedima i drugim stručnjacima zainteresiranima za ovaj problem.
Mlade izlagače sokovima je počastila Dona, a Kolinska razveselila poklon paketima svojih proizvoda.
 

Kontaktirajte nas

Najave

Nadolazeći skupovi

Baner
Baner
Baner
Baner

Sponzori

Baner