1. konferencija o mucanju

Vijesti

Nosite tirkiznu boju za ISAD PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 20 Listopad 2009 07:45
Tirkizna vrpca predstavlja podizanje svjesti o mucanjuKoja boja predstavlja podizanje svjesti o mucanju? Plava je tradicionalno boja koja asocira na mirnoću dok zelena predstavlja slobodu i pravdu. Kombinacija tih dviju boja za osobe koje mucaju simbol je veze između mira i oslobođenja u potrazi za osloncem i ljudima koji razumiju i dijele njihova iskustva.

Nezaboravite nositi tirkiznu odjeću ili vrpcu 22. listopada radi podizanja svjesnosti o mucanju i problemima koje mucanje svakodnevno nosi osobama koje mucaju.

Također, posjetite ISAD on-line konferenciju na www.stutteringhomepage.com koja završava u četvrtak, 22. listopada.
Ažurirano Utorak, 20 Listopad 2009 17:39
 
Grupa samopomoći za odrasle PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 19 Listopad 2009 22:19
U srijedu 21. listopada održava se sastanak grupe samopomoći za odrasle osobe koje mucaju na 4. katu Klaićeve bolnice s početkom u 18.30 sati. Raspravljat će se o zaštiti prava osoba koje mucaju a gošća će nam biti pravnica Tamara Filija. Vidimo se!
Ažurirano Ponedjeljak, 19 Listopad 2009 22:23
 
ISAD 2009 PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 14 Listopad 2009 09:41

Ove godine 22. listopada - Međunarodni dan svjesnosti o mucanju (ISAD) obilježava se pod motom "Mucanje: Više od zapletenog jezika".

Cilj ISADa je podizanje zajedništva između logopeda i klijenata, koji uče i dijele, potiču i educiraju jedni druge i opću javnost o utjecaju mucanja na živote pojedinaca.

U ožujku ove godine Hrvatski sabor usvojio je prijedlog Hrvatske udruge za pomoć osobama koje mucaju "Hinko Freund" te ove godine po prvi put u Hrvatskoj ovaj dan obilježavamo kao "Dan svjesnosti o mucanju u Hrvatskoj".

Od 1. listopada, kao i svake godine, postavljena je online konferencija na http://www.mnsu.edu/comdis/isad12/isadcon12.html
Ovu konferenciju već dvanaestu godinu za redom povodom ISADa postavlja Judith Kuster. Konferencija je namijenjena ljudima koji mucaju, njihovim obiteljima, poslodavcima, stručnjacima koji rade s osobama koje mucaju i studentima. Na konferenciji su postavljeni radovi koji pokrivaju različite teme vezane za fluentnost i poremećaje fluentnosti govora, kao i "Ovdje je profesor" - stranica na kojoj se nekolicini sveučilišnih profesora iz područja poremećaja fluentnosti mogu postavljati pitanja. Sudionici ovogodišnje konferencije odražavaju interese 70 stručnjaka i korisnika koji predstavljaju dvanaest zemalja s pet kontinenata. Svaki od postavljenih radova moguće je komentirati i postaviti pitanja autoru te do 22. listopada na istim stranicama potražiti njihove odgovore.

Hrvatska verzija ISAD plakata može se preuzeti sa HF ili ISAD online conference stranica, a oni koji žele printane prave velike plakate moći će ih preuzeti od ponedjeljka, 19.10. u prostorijama Logopedskog centra, Udbinska 16, ili u KDB. Za više informacija javite se na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
Ovdje možete preuzeti i naš ISAD letak, a moći će se dobiti i slijedeći tjedan u LCu i KDB. Također, ovdje možete preuzeti izjavu povodom ovogodišnjeg ISADa.

Ažurirano Srijeda, 14 Listopad 2009 10:01
 
ISAD poster hrvatskog dizajnera prihvaćen u cijelom svijetu PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 02 Listopad 2009 12:51

Poster hrvatskog dizajnera Danka Jakšića (Likovni Studio), dugogodišnjeg suradnika naše Udruge, prihvaćen je u cijelom svijetu kao službeni poster Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju koji se obilježava 22. listopada. Pozivamo vas da preuzmete pdf datoteku postera, isprintate i zalijepite posvuda u svojoj sredini.

ISAD 2009

Kliknite Više ako želite pregledati i skinuti postere na drugim jezicima.

Ažurirano Srijeda, 14 Listopad 2009 09:40
Više...
 
Predavanje Dr. Toma Weidiga i Jelene Tadić PDF Ispis E-mail
Autor Admin   
Subota, 26 Rujan 2009 13:56

Pozivamo vas da se okupite u prostorima Logopedskog centra, Udbinska 16 (ulaz i iz Zvonigradske, pored Doma zdravlja Nehajska) 28. rujna 2009. u 20 sati.

Tada će nas Jelena Tadić, jedna od mlađih logopedskih snaga Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju "Prof. dr. Cvjetko Brajović" iz Beograda, izvijestiti o metodi Svjesna sinteza razvoja kakva se danas primjenjuje u toj instituciji te o radu njihovog Društva osoba koje mucaju.

Dr Weidig će nam izložiti svoja razmišljanja koja je prije dva tjedna prezentirao na konferenciji British Stammering Association u Londonu:

Neurobiological versus Psychological: How does it all fit together?

Recent brain imaging and genetics research strongly suggest a neurobiological basis for stuttering. But how does a neurobiological basis explain the behaviours and experiences of people who stutter? Why are most stutterers able to speak completely fluent alone and in some situations but not in front of others, for example their boss? Why are stutterers fluent during singing, acting, or imitating a French accent? Why do some stutter on the letter d and others on the letter s? How can stuttering be neurological because people who stutter are able to speak fluently? Why are stutterers fluent after therapy but relapse later? I will present a simple conceptual model of the neurobiological basis, and propose a biopsychosocial framework within which all behaviours and experiences can be explained in principle.

Tom je inače vlasnik i urednik poznatog i cijenjenog bloga The Stuttering Brain.

Pozivamo vas da dođete i saznate više o njemu i njegovim razmišljanjima.

Ažurirano Subota, 26 Rujan 2009 14:02
 
«Početak«111213141516»Kraj»

Stranica 11 od 16

Kontaktirajte nas

Najave

Nadolazeći skupovi

Baner
Baner
Baner
Baner

Sponzori

Baner