1. konferencija o mucanju

Vijesti

Liječničke novine o Međunarodnom danu svjesnosti o mucanju PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 10 Listopad 2014 08:36

U Liječničkim novinama br. 132 možete pročitati o Međunarodnom danu svjesnosti o mucanju koji se obilježava 22. listopada.

Članak možete preuzeti ovdje.

Ažurirano Ponedjeljak, 20 Listopad 2014 08:47
 
Promocija i projekcija dokumentarnog filma - Mikrofon je Vaš PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 10 Listopad 2014 09:05

Prigodom, 22. listopada, Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju, Hrvatska radiotelevizija, Odjel Dokumentarna produkcija i Hrvatska udruga za pomoć osobama koje mucaju "Hinko Freund" iz Zagreba, pozivaju Vas na predstavljanje prvog hrvatskog dokumentarnog filma o mucanju i društvenoj percepciji osoba koje mucaju "MIKROFON JE VAŠ" u produkciji Hrvatske radiotelevizije. 

U filmu autora Željka Rogošića o svojim iskustvima, problemima, saznanjima i načinu kako se nositi s mucanjem danas u Hrvatskoj, govore redom osobe koje mucaju: djeca, učenica, roditelji, bivši guverner Hrvatske narodne banke, glazbenik i kantautor, svećenik, student logopedije, nogometaš, izbornik i trener, analitičar, ali i logopedinje. Oni koji su javnosti dobro poznati i oni koji će to tek postati.

Prvo predstavljanje filma u javnosti održat će se u Zagrebu, 20. listopada 2014. godine (ponedjeljak), u 19 sati, u Goethe - Institut KroatienUlica grada Vukovara 64, koji s velikom ljubaznosti otvara svoja vrata svima koje ova tema zanima.  

Film će predstaviti sociolog dr.sc Renato Matić a skup će pozdraviti rukovoditelj Odjela Dokumentarna produkcija HRT-a Robert Tomić Zuber i predsjednica Hrvatske udruge za pomoć osobama koje mucaju dr.sc. Suzana Jelčić Jakšić.

Prisutni će moći pozdraviti aktere filma i autorsku HRT-ovu ekipu.

Kroz program će nas voditi HTV-ova voditeljica Melita Hrengek.

Radujemo se Vašem dolasku!

Robert Tomić Zuber, Rukovoditelj Odjela Dokumentarna Produkcija HRT-a
dr. sc. Suzana Jelčić Jakšić, predsjednica Hrvatske udruge Hinko Freund

Udruga za pomoć osobama koje mucaju Hinko Freund također vas sa zadovoljstvom poziva da pogledate ovaj dokumentarni film na HTV-u 21.10. oko 21:10. Najavu filma kao i više detalja možete naći ovdje.

Ažurirano Ponedjeljak, 20 Listopad 2014 08:27
 
Počela je 17. ISAD on-line konferencija PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 30 Rujan 2013 01:00

Tema ovogodišnje on-line konferencije povodom "Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju" (ISAD) je "We speak with one voice!".

ISAD on-line konferencija je na službenoj stranici ISA-e (http://isad.isastutter.org/) s početkom od 1. listopada. Na konferenciji se mogu naći radovi osoba koje mucaju i profesionalaca s područja mucanja iz cijelog svijeta. Od 1. do 22. listopada imate priliku postavljati pitanja i davati komentare autorima na forumu pridružen svakom radu. U odjeljku pod nazivom "Ask an Expert" možete postavljati pitanja o mucanju profesionalcima s tog područja.

Ažurirano Srijeda, 01 Listopad 2014 15:03
 
Odlazak našeg Danka PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
četvrtak, 20 Ožujak 2014 13:42

Danko (Foto: Tomislav Videc)

Dragi naši,

S velikom tugom vas obavještavamo da nas je u ponedjeljak, 17.3. zauvijek napustio naš predragi Danko Jakšić. Od samog osnutka Udruge, Danko je svojim talentom, dijelima, dizajnima i nesebičnom pomoću bio uključen u svaku njezinu aktivnost. Svi oni koji su ga osobno poznavali, a među njima su i mnogi članovi Udruge, znaju da je uvijek imao veliko razumijevanje, nalazio tople riječi te pružao podršku svima koji su je trebali.

Danka ćemo zauvijek pamtiti kao plemenitog čovjeka, jedinstvenih ideja i dizajnerskih ostvarenja s kojima se i naša Udruga ponosi.

Posljednji ispračaj održat će se u ponedjeljak, 24.3.2014., u 13.40 sati na krematoriju Gradskog groblja "Mirogoj".

Ažurirano četvrtak, 20 Ožujak 2014 14:12
 
3. afrička konferencija o mucanju PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 05 Studeni 2013 22:10

Željeli bismo najaviti treću afričku konferenciju o mucanju koja će se održati od 26. do 30. listopada 2014. godine u Osogbou (Osun State, Nigerija). Ova dvojezična (engleski i francuski) konferencija s temom "Living positively with stuttering: your role, my role" organizira se pod potporom International Stuttering Association-a s ciljem osvještavanja i edukaciji ljudi u Africi o mucanju. Više informacija možete naći na službenoj stranici konferencije.

Ažurirano Utorak, 05 Studeni 2013 22:22
 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 2 od 16

Kontaktirajte nas

Najave

Nadolazeći skupovi

Baner
Baner
Baner
Baner

Sponzori

Baner