1. konferencija o mucanju

Vijesti

Novi ISA e-newsflash PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 27 Veljača 2011 00:00

Novi broj ISA-inog newsflasha možete skinuti ovdje.

Ažurirano Nedjelja, 27 Veljača 2011 12:53
 
Održana premijera filma Kraljev govor PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
četvrtak, 10 Veljača 2011 11:02

Kraljev govor

U Branimir centru u Zagrebu 1.2. održana je premijerna projekcija filma "Kraljev govor". Kako je premijera popraćena u medijima možete pročitati u nastavku...

Ažurirano Nedjelja, 27 Veljača 2011 16:09
Više...
 
Kraljev govor - premijera 1.2. u 19 sati u Branimir centru PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 28 Siječanj 2011 19:44

Hrvatska premijera britanskog filma "The King's Speech" početkom veljače u Cinestaru "Branimir centra" u Zagrebu, vrhunski je događaj za filmofile. Ovaj film koji u hrvatsku distribuciju ulazi pod nazivom "Kraljev govor" nominiran je za brojne prestižne filmske nagrade. Uzbudljiva priča o britanskom kralju Georgeu VI., koji je zapravo bio britanski šef države tijekom Drugog svjetskog rata i unatoč ponudama za odlazak u Kanadu, ostajući u bombardiranjima izloženom Londonu, neprestano je i svojim govorima hrabrio britansku naciju, ima i svoju drugu dimenziju. Kralj George VI. bio je osoba koja muca. U filmu je prikazana borba Georgea VI. (tada još samo princa Alberta) s  mucanjem, uz svesrdnu potporu supruge i stručnu pomoć logopeda Lionela Loguea. Značajni rezultati koje je George VI. postigao savladavajući mucanje, kao i dometi primijenjene terapije prikazani su vrlo realno, obzirom da kod ovog problema, kao i kod niz drugih, poanta nije  isključivo u liječenju već životnom stavu i nošenju, u ovom slučaju - s mucanjem. Tako je i glumac Collin Firth rekao: "Smatrali smo da je potrebno napraviti ovaj film i zbog toga kako bi se iskreno razgovaralo o problemima s kojima se ljudi koji mucaju suočavaju te o načinu na koji ih prevladavaju."

Ažurirano Nedjelja, 27 Veljača 2011 12:40
Više...
 
ISA stipendije za svjetski kongres PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 10 Siječanj 2011 09:38

ISA djelomično pokriva troškove sudjelovanja na 9. svjetskom kongresu osoba koje mucaju koji se održava u svibnju 2011. u Buenos Airesu u Argentini. Kandidat koji se prijavljuje mora zadovoljavati sljedeće uvjete:

- prijavljuje se prvi put

- držat će radionicu ili izlaganje na kongresu

- je osoba koja muca

- dolazi iz zemalja u razvoju

- predstavlja svoju nacionalnu udrugu (u našem slučaju Udrugu Hinko Freund) i može glasati na sastanku ISA-e.

Detalje i informacije o tome kako se prijaviti možete naći na 30. stranici novog One Voice-a. Rok za prijavu je 15. siječnja!

 
Film Kraljev govor (King's Speech) PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 22 Prosinac 2010 17:59

U siječnju iduće godine u distribuciji Discovery filma i videa u kinima počinje igrati film Kraljev govor koji govori o kralju Georgeu VI. i njegovoj borbi s mucanjem. Više o filmu možete pročitati na stranicama VOANews.com. Također, na Channel4 je objavljena reportaža o filmu i njegovoj vezi s današnjim terapijama mucanja pod nazivom The King's Speech and stammer treatments.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 6 od 16

Kontaktirajte nas

Najave

Nadolazeći skupovi

Baner
Baner
Baner
Baner

Sponzori

Baner